Over ons

 

Geschiedenis

In 1974 wordt het bedrijf Bondewel Oliën en Gassen BV opgericht door dhr. Tom Bondewel. Als oprichter heeft hij een eigen schip, maar besluit later zich aan de wal te gaan vestigen. Hij begint met twee bunkerboten en al snel start hij, naast de brandstoffen, ook met de verkoop van scheepsartikelen.

 

40 jaar later is Bondewel uitgegroeid tot een begrip in Nederland en bestaat het pakket naast het bunkeren van brandstof, uit de verkoop van scheepsartikelen voor de industrie en scheepvaart.

 

In februari 2015 is het bedrijf opgesplitst. Bondewel Oliën en Gassen is verkocht aan Oliehandel Dekker BV en Bondewel IST blijft in handen van mw. Diana Bondewel.

 

Zeeland Bunkering

Sinds 2015 opereert het bunkerbedrijf onder de naam "Zeeland Bunkering" in Terneuzen.  Zeeland Bunkering zal de activiteiten op gelijke wijze voortzetten als voorheen Bondewel ; het leveren van brandstoffen, smeermiddelen en water aan de binnenvaart; daarnaast richt het zich op de markt van de zeevaart, die in toenemende mate overstapt naar gasolie als brandstof.

 

Zowel de huidige bunkerboten, als de bemanning blijven volledig inzetbaar om de dienstverlening voor het leveren van de verschillende producten op hoog niveau te waarborgen.

 

Verder zal de nauwe samenwerking met Bondewel IST blijven bestaan, zodat ook het leveren van scheepsartikelen gegarandeerd blijft in het werkgebied.

 

In 2015 is de kantoorvoorziening voor "Zeeland Bunkering" gerealiseerd door middel van  het plaatsen van een tweetal kantoorunits aan de Beneluxweg te Terneuzen, van waaruit de planning en administratie kan worden aangestuurd  in directe samenwerking met het hoofdkantoor van Oliehandel Dekker in Grijpskerke, zie verder www.oliehandeldekker.nl

 

Met oog op de toekomst met de nieuw aan te leggen zeesluis in Terneuzen zullen de mogelijkheden in deze waterrijke regio alleen nog maar toenemen. Ook het afzetgebied richting de Westerschelde en daarmee de groeiende Sloehaven in Vlissingen-Oost biedt volop kansen de verwachte groei te realiseren.

 

In onze waterrijke provincie Zeeland zal "Zeeland Bunkering" een rol van betekenis blijven spelen, ondersteund met een expertise van meer dan 40 jaar bij zowel Bondewel als Oliehandel Dekker.